Zandhandel en transportbedrijf van der Velde

Het product filterzand en -grind
Zandzuigbedrijf Het Noorden heeft verschillende nauwkeurig begrensde korrelfracties van quartsfilterzand. Vooral de chemische eigenschappen en de nauwelijks aanwezige afwijkingen van de korrelmaat hebben er voor gezorgd dat het zand gevraagd wordt in onder andere Frankrijk, Zuid Afrika, Saudi Arabië en België.

Eigenschappen filterzand en -grind
Vorm: afgeronde korrel
Kleur: (gebroken) wit

We hebben de beschikking over een eigen zandwinput genaamd Kruiselwerk. Door middel van een zuiger wordt het zand naar een classeerinstallatie getransporteerd. Deze classeerinstallatie wast het zand en maakt een grove onderscheiding tussen zand en hout of leem. Het zand wordt gegloeid en gedroogd om het te kunnen zeven. Na het zeven kan het product worden verpakt in kunststofzakken van 25 kg of big bags van 1000 kg of 1500 kg.

Doordat onze klantenkring de laatste jaren toegenomen is en er dikwijls gevraagd wordt naar grotere hoeveelheden is er fors geïnvesteerd in het productieproces. Dit heeft er toe geleid dat nagenoeg het gehele productieproces automatisch plaats vindt. De omvangrijke opslag van het verpakte zand staat borg voor een snelle levering.