ZANDZUIGBEDRIJF HET NOORDEN B.V.

Zandzuigbedrijf Het Noorden is een bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van industriezand zoals filterzand en -grind. Het bedrijf is goed voor ruim 50 jaar ervaring. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwe Pekela Nederland.

Sinds de overname van Zandzuigbedrijf Het Noorden door H.H. van der Velde B.V. is er fors geïnvesteerd in het productieproces. Met de hierdoor ontstane productieverhoging kunnen we klanten beter en sneller voorzien van grote hoeveelheden filterzand en -grind.

Dicht bij huis…

Een groot deel van het door ons bewerkte zand blijft dicht bij huis. Met name bij aanleg van waterwinputten en bronbemaling door grondboorbedrijven is het nauwkeurig geproduceerde filterzand noodzakelijk.

… ver weg

Zand naar de woestijn brengen. Het lijkt net zo zinloos als water naar de zee dragen. Toch kregen we onlangs een verzoek uit Egypte om daar ons specialistisch zand naartoe te sturen. Andere afnemers van ons zand komen uit Frankrijk, België en zelfs Zuid Afrika. In binnen- en buitenland gebruikt men dit speciale zand uit onze put Kruiselwerk in laboratoriumopstellingen, bij waterzuivering, in structuurverf, als remzand voor locomotieven, etc. Weliswaar in kleinere hoeveelheden, maar het zegt wel iets over de bijzondere eigenschappen van het zand.

Bent u afnemer of op zoek naar specialistisch zand neem dan gerust contact op met ons bedrijf. Met jarenlange ervaring, ruime vakkennis, uitgebreide service en uitstekende kwaliteitsproducten kunnen wij u ongetwijfeld van dienst zijn.